View Gyula Kalcsó's profile on LinkedIn

I use TEI

Legújabb hozzászólások

2012. február 28.

A TEI Journal második száma

2012 februárjában jelent meg a TEI saját online folyóiratának a második száma. Benne a 2010-es TEI-konferencia legérdekesebb közleményeivel:

Christian Wittern szerkesztői előszava után Marjorie Burghart és Malte Rehbein cikke következik a TEI kéziratkódolási eljárásainak stratégiai kérdéseiről. A következő cikk is a kéziratkódolásról szól: Cristina Vertan és Stefanie Reimers ismertet egy TEI-kódoláshoz kifejlesztett kéziratannotáló eszközt. A harmadik, kéziratdigitalizálással foglalkozó cikk Mohammed Ourabah Soualah és Mohamed Hassoun nevéhez fűződik, és arab szövegek TEI P5-ös kódolását taglalja.

Grant Leyton Simpson és Dot Porter cikke arról szól, hogyan lehet weben publikált, azaz eleve HTML-ben kódolt szövegekből TEI P5-ös XML-t készíteni.

Gerhard Budin, Heinrich Kabas és Karlheinz Mörth arról ír, hogyan lehet digitalizált periodikákból a lehető leghatékonyabban és nagy részletességgel metaadatokat kinyerni.

Neven Jovanović a CroALa projektet ismerteti, amelynek lényege a horvát szerzőktől származó vagy róluk írt latin szövegek korpuszának a megépítése.

Sebastian Pape, Christof Schöch és Lutz Wegner egy nagyon izgalmas keretrendszert ismertet, amely TEI-vel kódolt digitális kritikai kiadások drupalos publikálását teszi lehetővé.

  • hancing a TEI-encoded Text Collection
  • Sebastian Pape, Christof Schöch, and Lutz Wegner
    Developing a Publishing Framework for Digital Editions
- See more at: http://jtei.revues.org/367#sthash.dAB6jvAw.dpuf
- See more at: http://jtei.revues.org/367#sthash.dAB6jvAw.dpuf

Kalcsó Gyula jegyezte be, 15:39-kor.

Címkék: TEI TEI Journal

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://digitalisbolcseszet.blog.hu/api/trackback/id/tr385114689

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása