View Gyula Kalcsó's profile on LinkedIn

I use TEI

Legújabb hozzászólások

2013. március 9.

A TEI Journal negyedik száma

Megjelent a TEI Journal legújabb (negyedik) száma, amely a 2011-es TEI-konferencia legérdekesebb előadásaiból válogat.

Fotis Jannidis, Malte Rehbein és Laurent Romary szerkesztői előszava után Christian Wittern izgalmas cikke következik a TEI-fájlok publikálásáról.

Nem kevésbé izgalmas Gerrit Brüning, Katrin Henzel és Dietmar Pravida közleménye egy digitális kritikai Faust-kiadás munkálatairól.

Anne Baillot és Sabine Seifert a Humboldt Egyetemen folyó digitalizálási munkálatokat ismerteti, amelynek során az 1800 utáni porosz értelmiség leveleit és egyéb dokumentumait digitalizálják.

Matija Ogrin, Jan Jona Javoršek ésTomaž Erjavec 17–18. századi szlovén kéziratok TEI-kódolásáról és publikálásáról számol be.

Brian L. Pytlik Zillig egy XSLT-konverziós metódust mutat be, amelynek segítségével az XML-gyűjtemények egységesítését végző Abbot nevű eszköz munkamenetét lehet dokumentálni.

Számomra a legizgalmasabb cikk ebben a számban Joel Fredell, Charles Borchers és Terri Ilgen cikke, amelyben az Unicode-ban meg nem lévő karakterek TEI P5-kompatibilis kódolásáról írnak, és nem mellesleg hivatkoznak az Antikvakorpuszra!

A negyedik számot Susanne Haaf, Frank Wiegand és Alexander Geyken közleménye zárja, amely egy nagy német történelmi korpusz építése közben alkalmazott hibakeresési metódust mutat be.

Kalcsó Gyula jegyezte be, 18:06-kor.

Címkék: TEI TEI Journal

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://digitalisbolcseszet.blog.hu/api/trackback/id/tr575124927

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása